Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Προετοιμασία για Κολονοσκόπηση με Φωσφοσόδα

 

Οδηγίες εντερικής προετοιμασίας  με σκευάσματα φωσφορούχου νατρίου

Fleet Phospho Soda®, Kathargon®, Botania Phosphates® 

 

ΠΡΩΙΝΗ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ [μέχρι 12 μμ]

1. Την παραμονή της εξέτασης φάτε ένα καλό πρωινό.

2. Την παραμονή, στις 1.00 μμ ανοίξτε τη συσκευασία του καθαρτικού, όπου θα βρείτε δυο φιαλίδια. Αραιώστε το ένα φιαλίδιο σε μισό ποτήρι νερό και πιείτε το. Στις επόμενες 2-3 ώρες πιείτε τουλάχιστον έξι ποτήρια νερό ή τσάι.

3. Την παραμονή, στις 9.00 μμ επαναλάβετε την ίδια ακριβώς  διαδικασία με το δεύτερο φιαλίδιο του καθαρτικού και ακολούθως πιείτε ακόμη τουλάχιστον έξι ποτήρια νερό ή τσάι, εντός 2-3 ωρών.

4. Το πρωί της εξέτασης μην καταναλώσετε οιαδήποτε υγρή ή στερά τροφή. 

Είναι πολύ σημαντικό για την ποιότητα της κολονοσκόπησης,  να έχετε καταναλώσει και τα δυο φιαλίδια καθαρτικού μαζί με συνολικώς τουλάχιστον δώδεκα ποτήρια νερού ή τσαγιού. 

 

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΚΟΛΟΝΟΣΚΟΠΗΣΗ [από 12 μμ και μετά] 

1. Την παραμονή της εξέτασης φάτε ένα καλό πρωινό και ένα ελαφρύ γεύμα το μεσημέρι. Δείπνο δεν πρέπει να φάτε.

2. Την παραμονή, στις 7.00 μμ ανοίξτε τη συσκευασία του καθαρτικού, όπου θα βρείτε δυο φιαλίδια, των 45ml. Αραιώστε το ένα φιαλίδιο σε μισό ποτήρι νερό και πιείτε το. Στις επόμενες δυο ώρες πιείτε τουλάχιστον έξι ποτήρια νερό ή τσάι.

3. Το πρωί της εξέτασης στις 7.00 πμ επαναλάβετε την ίδια ακριβώς  διαδικασία με το δεύτερο φιαλίδιο του καθαρτικού και ακολούθως πιείτε ακόμη τουλάχιστον έξι ποτήρια νερό ή τσάι, εντός 2-3 ωρών. Το τελευταίο ποτήρι νερού θα πρέπει να ληφθει το αργότερο 4 ώρες, πριν την καθορισμένη ώρα της εξέτασης. 

Είναι πολύ σημαντικό για την ποιότητα της κολονοσκόπησης,  να έχετε καταναλώσει και τα δυο φιαλίδια καθαρτικού μαζί με συνολικώς τουλάχιστον δώδεκα ποτήρια νερού ή τσαγιού.